آمار بازدید کنندگان

۱۳۹۰ مهر ۳, یکشنبه

حمل مشعل المپیک ۲۰۱۲ توسط یک روبات!

تحقیقات در زمینه هوش مصنوعی و علوم روباتیک رشد به شدت سریعی را تجربه می‌کند اما آیا این سرعت به اندازه‌ای هست که بتوان مسئولیت حمل مشعل المپیک تابستانی لندن را به عهده روباتی انسان نما گذاشت؟
حمل مشعل المپیک ۲۰۱۲ توسط یک روبات!
 
دانشمندان دانشگاه «آبریستویث» در ولز مطمئن هستند که این کار شدنی است، و روبات شبه انسانی iCub را با چهره‌ای مشابه کودکان کاندید حمل مشعل المپیک تابستانی سال ۲۰۱۲ کرده‌اند. این پروژه تلاشی برای بزرگداشت و یادبود «آلن تورینگ» دانشمند پیشگام علوم رایانه‌ای و روباتیک است که در سال ۲۰۱۲ صدمین سالگرد تولد او خواهد بود.

این روبات توسط دکتر «جیمز لاو» از دپاتمان روباتیک دانشگاه آبریستویث به عنوان حامل مشعل المپیک انتخاب شده است، به گفته وی چنین احترام و بزرگداشتی برای دستاوردهای تورینگ می‌تواند برای نسل‌های آینده مهندسان و دانشمندان الهام بخش باشد.

«آلن تورینگ» که در ۲۳ ژوئن ۱۹۱۲ در لندن متولد شده است، به عنوان پدر علوم رایانه‌ای و هوش مصنوعی شناخته می‌شود. وی به ویژه به خاطر مشارکت در رمزگشایی از ماشین «انیگما» آلمان‌ها در جنگ جهانی دوم به شهرت بالایی رسیده است. وی همچنین اولین رایانه ذخیره اطلاعاتی را طراحی کرده و تست‌هایی را برای آزمودن رفتارهای هوشمندانه ماشین‌ها ارائه کرده است.

روباتی که کاندید حمل مشعل المپیک ۲۰۱۲ شده برای حمل این مشعل از شرایط اولیه این کار نیز برخوردار نیست، زیرا واجد شرایط این کار باید دست کم ۱۲ سال سن داشته باشد، زنده باشد و در انگلستان اقامت داشته باشد. این روبات قطعا جوان‌تر از ۱۲ سال سن دارد، و با اینکه ساکن انگلستان است، اما نمی‌توان نام موجود زنده را بر روی او گذاشت. با این همه این احتمال وجود دارد که مقامات المپیک برای بکار گرفتن از کاندیدی کاملا غیر عادی قوانین خود را تغییر دهند.

iCub که با هدف مطالعه بر روی فرایندهای یادگیری کودکان و ترجمه این فرایند‌ها به استراتژی‌هایی آموزشی برای روبات‌ها ساخته شده، طی اجرای پروژه‌ای بین‌المللی به نام پروژه بین‌المللی RobotCub ابداع شده است. ابعاد این روبات برابر ابعاد بدن کودکی ۳. ۵ ساله است، این روبات قدی برابر یک متر داشته و درجه آزادی حرکات او ۵۳ درجه است.

بر اساس گزارش گیزمگ، روبات iCub به حسگرهایی از قبیل حسگرهای بینایی، شنوایی، لامسه و چرخشی مجهز است و می‌تواند حالات چهره را در صورت خود نمایان کند. همچنین در سر این روبات دو دوربین، دو میکروفن، دو ژیروسکوپ و شتاب سنج کار گذاشته شده‌اند.
 
 
 
 
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر